| STARTSIDA |         YOUTUBE     TWITTER     ASK     FACEBOOK     BLOGLOVIN    

En fredag

DATUM: 2013-08-31 TID: 01:04:03 KATEGORI: Random

När jag skulle sova i natt höll jag på att frysa ihjäl, bokstavligt talat. Det var helt sjukt kallt. Så jag hämtade en filt + mitt härliga duntäcke och efter ett par huttrande timmar så kunde jag somna. Fan så kallt det var!! Frös till och med när jag vaknade. Men jag var genomblöt av svett. Hatar när det blir så. Fryser så mycket fast det fullkomligen rinner svett... Blä!

Jag skulle ju träffa mamma på stan idag för att fixa lite ärenden. Så jag duschade och fixade mig. Sen tog jag bussen ner på stan. Jag lämnade tillbaka ett par byxor, var till banken och kollade läkartid. Sen gick vi och fikade. Supermysigt. Det vart på Storken. Sjukt längesen jag var där. Det var mitt stammis-ställe förut.

Sen köpte jag med mat hem. Och hemma har jag inte gjort så speciellt mycket. Det har varit en skön fredag, helt perfekt! Nu är det bara att försöka ladda batterierna för att orka med ponnyridning imorgon. Det är sista helgen så jag hoppas det kommer många ungar imorgon och på söndag. Jag har massa saker att göra imorgon i stallet dessutom så jag lär bli där ett par timmar. Mocka hage och så kommer det hö så jag ska hjälpa till att stapla upp allt på höskullen. Dock är jag nog inte till så jättemycket hjälp, kanske mest ivägen. Jag orkar inte lyfta så tungt. Men ja, vi får se hur det går. Jag måste först och främst sova...


Tröttare än tröttast

DATUM: 2013-08-28 TID: 16:13:38 KATEGORI: Random

Jag är helt sjukt seg idag. Fattar inte. Tog sömnis igår som jag för visso blir zombie av, men ja. Tog den så pass tidigt att jag inte brukar bli SÅ seg, bara lite. Så jag har inte gjort ett skit idag. Vaknade för kanske en timme sen då jag gick upp. Har sovit och sovit och inte haft någon energi. Orkade knappt gå på toa. Då är det illa.
Läget är väl sådär med mig. Jag är ju seg så jag har lite ont i huvudet. Det bästa är träningsvärken i magen. Jag älskar det! Av träningsvärk får jag en kick. Låter kanske skumt men jag blir ännu mer taggad på att träna när jag vet att jag tagit ut mig och jobbat hårt. Så imorgon är det dags igen. Egentligen är det ett pass idag också, men jag vet inte om jag skulle orka köra två dagar i rad. Dessutom är det ett 1,5h pass. Ska skulle nog antagligen dö lite då. Så det passet hoppar jag på sen när jag fått mer energi.

Så idag har jag inga planer alls. Ta det lugnt och typ lägga mig tidigt ikväll. Det vore skönt. Spela lite och så bara. Kanske gå och pussa lite på hästarna sen och kika vattnet. Det är väl typ det jag orkar göra innan jag faller ihop av trötthet.


Gympa idag

DATUM: 2013-08-27 TID: 02:51:56 KATEGORI: Träning / Viktnedgång

Dagen började bra. Vaknade på ett relativt gott humör. Jag åt frukost (världens godaste tekaka och ett glas apelsinjuice) och sen vart det lite dator.
På kvällen när jag skulle ta min medicin så hade jag glömt om jag redan tagit den. Jag använder ju alltid dosett så jag ska komma ihåg, och det funkar bra. Men nu är den slut och jag har glömt att fylla på. Så jag glömde om jag tagit idag. Segt så jag tog en. Vet inte om jag kanske tog 2 ändå, jag mår lite konstigt. Å andra sidan gör jag ju det annars också så... Men jag är yr. Skitsamma det är nog ingen fara.

På kvällen sen var det dags för gympa. Jag har ju börjat träna "tantgympa" i en skola nära där jag bor. Det är sjukt skönt att det är så nära = jag slipper åka buss och jag kan gå på typ 5 min. Sen är det mest äldre människor. Medelåldern är väl typ 40+. Men dom flesta är sjukt vältränade och har bra kondition. Sen kommer jag, som en 80 åring i kroppen. Så sjukt stel, noll kondition och allmänt skruttig. Men man måste ju börja någonstans. Det sköna är att det faktiskt inte verkar vara någon som bryr sig när man typ vilar eller ställer sig på sidan. Det är asbra!

Träningen är grym. Blandat kondition och styrka. Så det ska jag börja med iallafall två gånger i veckan. Det är vanlig gympa måndag, torsdag och lördag och corepuls på onsdagar. Får se men det blir iaf måndag och torsdag för mig. Speciellt så här i början. Sen kanske det blir ett corepuls också. Vill iallafall prova.

Annars så har det väl inte hänt så mycket idag. Inget nytt iallafall.
Jag ska försöka sussa nu. Tog en sömnis för ett par timmar sen men jag vet inte om jag kan sova. Är sjukt trött men ja... Mitt "underbara" illamående har kommit och hälsat på. Om någon vill ha det så skänker jag bort det helt gratis!


En söndag i stallet

DATUM: 2013-08-27 TID: 00:08:59 KATEGORI: Random

Natten till igår, söndag, drömde jag världens mest vidriga mardröm!! Skulle inte ens önska min värsta fiende (nu har jag iofs ingen fiende, men ändå) att vara med om det jag drömde. Nu kommer jag inte ihåg detaljerat, men det handlade om att jag var tvungen att vara i ett rum fullt med folk som var magsjuka. Några spydde framför mig och jag var tvungen att använda samma toalett som alla sjuka. Det var så hemskt. Och drömmen kändes så himla verklig. Nej fy det var fruktansvärt. Jag minns att jag var orolig i typ flera dagar efteråt för att inte själv ha blivit smittad. Men jag lyckades *peppar peppar* hålla mig frisk. Så jag har haft den drömmen i huvudet under hela dagen vilket har varit väldigt jobbigt till och från.

Annars idag har jag hängt i stallet från 12.30-19.00 typ. Supermysig dag! Jag hade ju ponnyridning först tillsammans med Katarina och Filippa. Sen städade vi hela övre delen av stallet. Skurade boxar och gjorde det fint. Det är ju ändå dags att börja stalla in snart. En vecka kvar. Så det gjorde vi. Sen var det stallmöte på kvällen. Också trevligt som vanligt. Alla är så goa :).

Nu mår jag illa - det är därför jag är vaken. Jag har ångest och glimtar från drömmen kommer då och då. Det funkar att skriva så att jag låter hjärnan fokusera på annat. Men så fort jag liksom pausar eller något så kommer drömmen tillbaka. Urk!



Längesen nu

DATUM: 2013-08-24 TID: 10:35:49 KATEGORI: Random

Oj... Det var över en vecka sen jag skrev. Jäklar! Och läget är väl som det brukar. Jag vaknade upp illamående och är sjukt seg (som vanligt). Idag är det ponnyridning som gäller så det är bara att tagga till. Tog en tablett för illamåendet nyss så får vi se om det går över snart.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Igår var jag och hjärtat på bio. Vi såg "the mortal instruments, stad av skuggor". Och det var nog en av dom bästa filmerna jag någonsin sett. Sjukt bra! Sen älskar jag ju den typen av filmer också. Så den rekommenderar jag verkligen. SE DEN!! Vi gick på den tidiga bion som började vid 15.10. Himla skönt enligt oss, då försvinner inte hela kvällen. Filmen var typ 2h 10min lång.

Annars tror jag inte att det har hänt så speciellt mkt. Jag har inte mått så bra den senaste tiden, det är därför jag inte har orkat skriva något. Men förhoppningsvis blir det förbättring snart. Jooo jag har fått en läkartid på den nya vårdcentralen vilket känns sjukt skönt. Nä nu somnar jag om ett tag innan det är dags för work!


Mår illa - kan ej sova

DATUM: 2013-08-16 TID: 02:50:41 KATEGORI: Random

Efter ett tappert försök att sova så ger jag upp. Jag skippade sömnmedicinen idag för att orka upp imorgon. Men jag vet inte om det är någon större idé att vara utan eftersom jag istället inte kommer somna alls. Jag vet inte vad som är bäst? Ta sömnmedicin, somna på en gång men vara seg dagen efter eller skippa sömnmedicin och inte kunna somna, vara vaken med illamående och må allmänt stört. Vad väljer man? Resultatet på dagen är väl ungefär lika. Det beror helt på från dag till dag.

Annars är läget stabilt med mig. Iallafall psykiskt. Jag jobbar för fullt med en ny bloggdesign som jag hoppas få klar inom inte allt för lång tid. Det är bland annat därför jag inte har skrivit så mkt. Näe det här är ohållbart. Jag oooorkar inte må så här sjukt segt! Bwah. Det värker i kroppen också. Mest i benen. Fan alltså.. Jag hoppas på att få en läkartid snart så att jag kan få hjälp med mina jäkla problem.

Näe jag ska väl försöka sussa igen kanske. Får helt ärligt se om jag orkar röra mig imorgon. Jag hade tänkt åka ut och rida Arnar igen nämligen. Men mår jag så här så kommer inte min kropp orka. Men ja.. Får se som sagt. Jag vill ju så gärna så jag kanske orkar :) hoppas!


Arnar frá Vatnsleysu

DATUM: 2013-08-15 TID: 19:56:00 KATEGORI: Djur - hästar
Tro det eller ej, men idag har jag faktiskt varit iväg och provridit en häst. Jag har inte velat säga något eftersom jag inte visste hur det skulle gå. Det var ju trots allt sjukt längesen jag red nu (ett par veckor) så jag kände mig lite ringrostig. Hur som helst. Jag och min fina vän Lisa åkte iväg hem till Felicia och Sanna som bor några mil här ifrån. Jag provred en av deras hästar, Arnar frá Vatnsleysu, som jag troligtvis kommer börja rida ett par gånger i veckan. Här kommer det lite bilder :)
 
 
 
 

Mår pyton

DATUM: 2013-08-11 TID: 03:40:36 KATEGORI: Random

Jag har inte mått bra alls dom senaste dagarna. Tröttheten har varit extrem och min yrsel helt katastrofal. Jag har därför inte haft någon ork att skriva och uppdatera bloggen så som jag borde. Jag mår inte så mycket bättre nu men ligger ner och skriver från telefonen.

I fredags skulle jag egentligen åkt ner och skrivit prov, men ja. Jag kunde knappt resa mig. Jag var extremt yr och magen var inte pålitlig för fem öre. Så det kändes inte speciellt bra om jag skulle åka ner på stan i det läget. Tyvärr kom ångesten på en gång eftersom jag åter igen inte gjorde provet. Jag är värdelös, sämst, dålig, inte bra, misslyckad osv osv osv. Men jag har en plan!

Jag har listat mig på en ny vårdcentral. Har tidigare gått på en av stans största (?) vårdcentraler men jag känner att jag inte riktigt har hittat rätt där. Så nu ska jag prova en helt ny. Den är faktiskt nyöppnad till och med. Så jag hoppas att den är bra. Ska in och boka tid imorgon. Tur att man kan göra det via "Mina Vårdkontakter" för jag hatar att ringa.
Så vi får väl se om det blir någon förbättring när jag börjar där. Hoppas också att dom har bra läkare osv.

Min tanke är att börja om från början helt. Gå igenom noga vad som är fel. Ta alla nödvändiga prover och gå till botten med varför jag inte svarar på mina Levaxin som jag borde. Sen har jag några knölar jag vill ta bort också men det är inte lika viktigt som mitt mående. Det vill jag få hjälp med allra först. Sen, förhoppningsvis, så kanske dom kan hjälpa mig att skynda på ADD utredningen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Idag har jag inte gjort speciellt mkt. Mått dåligt (men bättre än igår) så jag har inte orkat göra mer än gå till Ica och tillbaka. Till middag åt jag bara två mackor och vatten. På kvällen provade jag att baka churros. Det är så sjukt gott. Det smakade precis som köpta churros så dom vart lyckade. Dock är det lite läskigt att fritera men det gick bra. Imorgon tänkte jag lägga upp bilder och recept på hur jag gjorde.


Detta är min vardag

DATUM: 2013-08-09 TID: 01:37:25 KATEGORI: Hypotyreos
Jag mår illa. Är yr, seg, ont i kroppen. Huvudet har en molande värk. Febrig och känner mig allmänt sänkt och nere. Men det är så här jag har det. Dag ut och dag in. Vissa dagar är det bättre, andra sämre. Jag vet inte om det mesta är psykiskt eller om det är fysiskt också. Hur ska man veta? Hur känns skillnaderna? Det jag i alla fall vet är att jag inte orkar ha det så här. Men jag orkar inte heller bråka mig till mer hjälp. För det verkar inte som att det finns någon hjälp för mig att få.

Samtidigt som mina sköldkörtelprover visar på ”normala” värden så mår jag inte bättre, trots Levaxin. Jag har kvar alla symtom. Den där enorma tröttheten som finns med mig hela tiden. Den är nästan värst. För oavsett hur mycket/lite jag sover, hur jag äter och sköter mina rutiner, så är jag ändå lika trött. Ibland tröttare, ibland bara trött. Jag är som ett väldigt litet barn som behöver sova mycket för att orka fungera normalt. Eller kanske mer som en äldre människa, runt 80 år. Svettningar och vallningar som vore i klimakteriet. 

Min kondition är usel trots att jag är aktiv med hästar dagligen. Jag har ont i kroppen när jag går och jag vrickar ofta fötterna. Även på plan mark. Om jag har gjort ett extra tungt arbete ena dagen (kroppsligt alltså) så kan jag bli sängliggandes flera dagar efteråt. Men trots dessa ”krämpor” är ändå tröttheten och sjukdomskänslan det värsta. Att aldrig veta hur jag kommer må. Att vara så trött att jag inte orkar hålla mina ögon öppna. Jag har ingen orka att göra saker. Och allt som ska göras måste planeras ut efter hur jag mår.

I skrivande stund mår jag inte ett dugg bra. Jag har (förutom ångest och lätt hjärtklappning pga nervositet) feber, yrsel och illamående samtidigt som jag fryser och svettas om vart annat. Det är ingen förkylning eller influensa. Så här är mitt liv. Det är så här jag mår. 

Vad får jag för hjälp av vården? Absolut ingenting. 
Mina prover står ju på normalt och eftersom det är normalt så bör jag också vara frisk (eller må bra). Men nej, det är inte som det ska. Jag känner att det är något som är fel. Jag tror helt klart att jag behöver ändra dos på Levaxinet, men hur ska jag säga det till läkaren? Jag har inte ens en bestämd läkare utan får den som är ledig.. Vissa är bättre än andra. 

Men det är nog inte bara min sjukdom Hypotyreos som gör mig dålig. Det är allt runt omkring också. Jag har sökt hjälp så oerhört många gånger hos psykiatrin utan någon framgång. I början när jag skrevs in på öppenpsyk så fick jag prata med en underbar psykolog. Tyvärr fick jag inte ha henne kvar. Jag fick också en underbar läkare på psyk som jag kunde prata om allt med. Av henne fick jag styrka att våga prova saker jag idag är så stolt över. Ett stort tack till henne (Janet) för den korta tid jag fick vara hennes patient (heter det så?).

Jag fick en remiss till NPF-portalen (neuropsykiatriskt funktionshinder så som ADD, ADHD, ASPERGER, AUTISM och TOURETTES. Ibland även OCD) och har stått i kö där i snart 2 år. Och fick meddelat för inte så längesen att jag har ytterligare minst ett år innan det är min tur att få göra en utredning. Jag känner så igen mig i alla kriterier som hör till ADD. Det har även varit på tal om det när jag var liten också, men ingenting hände. 

All väntan, att hela tiden skickas runt från hjälp till hjälp utan någon vidare hjälp, det är tufft. Det tar enormt mycket på mina krafter. Jag har provat så många olika saker men ingenting har varit något för mig. Antagligen just för att jag inte har ork att kämpa. Jag blir så trött. Varför ser ingen mig? Jag skriker och skriker efter hjälp. Efter att må bra. Men det är varken någon som ser eller hör mig.

Självklart stöttar min familj mig, och det är jag oerhört tacksam över. 
Men bortsett från dom så får jag ingen hjälp. Inte den hjälp jag behöver.

Video - Tröttis

DATUM: 2013-08-08 TID: 20:51:04 KATEGORI: Videobloggar
 

Video - Helt slut

DATUM: 2013-08-07 TID: 22:54:00 KATEGORI: Videobloggar
Fail som fan i slutet av videon! ;)
 

Sötnosen Naruto

DATUM: 2013-08-07 TID: 12:47:59 KATEGORI: Random
 
 

Första videobloggen!

DATUM: 2013-08-06 TID: 20:34:53 KATEGORI: Videobloggar
Jag har precis tränat!! Efteråt spelade jag in en supersvettig video.. HAHA!
Bjussar på detta, för som sagt, VEM FAN BRYR SIG hur jag ser ut? Förutom jag själv alltså... 

 

Miss Blue

DATUM: 2013-08-06 TID: 15:59:00 KATEGORI: Random
 
 
 

Morrn morrn

DATUM: 2013-08-06 TID: 12:43:49 KATEGORI: Random